Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalı?

Blog

SAÇ EKİMİ NE ZAMAN YAPILMALI?

Saç ekimi son yılların en çok tercih edilen operasyonları arasında yer aldığı herkesçe bilinmektedir. Saç ekimi uygulamalarında kesin ve başarılı sonuçların alınması saç ekimi operasyonlarına olan talebi de oldukça arttırmış durumdadır. Türkiye saç ekimi operasyonlarında çok başarılı sonuçlar ortaya çıkarırken, saç ekimi konusunda neredeyse dünyanın en çok talep alan bölgesi haline gelmiştir. 

Saç ekimi yaptırmak isteyen kişiler uzun süre saç ekimi yöntemlerini, saç ekiminin yan etkilerini, saç ekiminin zararlarını araştırmaya başlarlar. Sonrasında ise en önemli sorulardan biri olan saç ekimi ne zaman yapılmalı sorusuna cevap aranmaya başlar. 

Saç ekimi ne zaman yapılması sorusu kendi içinde birçok cevabı olan bir sorudur. Saç ekimi yapılacak zamanın belirlenmesinde belirli başlı faktörler vardır. Bunların başında ise saç dökülmesinin tamamlanmış olması şartı gelir.


Saç dökülmesi belirli bir aşamaya ulaşmayan veya saç dökülmesi devam eden kişilere saç ekimi ekseriyetle çok önerilmemekte saç dökülmesi tamamlandıktan sonra saç ekimi tavsiye edilmektedir. Nitekim saç ekimi yapıldıktan sonra devam eden saç dökülmesi estetik anlamda maalesef hoş olmayan bir görünüme sebep olabilmektedir. Ekilen saçlar dökülmezken mevcut saçların dökülmeye devam etmesi yeniden bir saç ekimi ihtiyacını ortaya çıkarabilmektedir. Bu nedenle saç ekimi ne zaman yapılmalı sorusuna ilk yanıt;  saç dökülmesinin tamamen sonlanmış olduğu zaman demek mümkündür.

Bu nedenle ortalama 20 li yaşlarda saç dökülmeleri devam ederken, 30 lu yaşlar sonrasında saç dökülmesinin yavaşladığı ve sonlandığı görülmektedir. Bu nedenle 20 li yaşlardan ziyade saç ekimi için 30 yaş sonrası en ideal zaman olarak önerilmektedir. 

Saç ekimi ne zaman yapılmalı? Konusunda bir diğer öneri ise mevsimdir. Saç ekimi her mevsimde yapılabilen bir cerrahi müdahale olsa bile saç ekimi sonrası koruma dönemi oldukça önemlidir. Bu nedenle uzmanlar saç ekimi operasyonu için yaz mevsimlerini kısmen daha az önermektedirler. Saç ekimi yapılan bölgenin yoğu n güneşten korunması, saç ekimi yaptıran kişinin ilk 1 ay süresince havuz, hamam ve denize girmemesi gerektiği için yaz dönemi çok tercih edilmemektedir. Özellikle sonbahar veya ilkbahar mevsimleri saç ekimi sonrası koruma sürecinde kişinin çok daha rahat olmasını sağlamaktadır. Bu nedenle öncelikle sonbahar ve yaz mevsimleri, sonrasında kış ve yaz saç ekimi için önerilen mevsimlerdir. 


Saç ekimi için en doğru zamanlama için aynı zamanda kişinin psikolojik olarak da hazır hissettiği bir zaman belirlenmelidir. Saç ekimi operasyonları yapıldıktan sonra sonuç almak adına sabırla beklenmesi gereken operasyonlardır. Saç ekimi sonrası hayal edilen görünüm için ortalama 6 ile 8 aylık bir zamana ihtiyaç vardır. Bu nedenle belirli tarih aralıklarında hedefleri veya planları olan kişilerin saç ekimi öncesinde bu konuda bilinçli ve planlı olmaları da oldukça önemlidir. 

En sık gelen sorulardan biri ise; 5 ay sonra düğünüm var saçımı ektirsem uzamış olur mu? Ya da 2 ay sonra nişanım var şimdi saç ektirsem sonuç alır mıyım?

Saç ekimi için bilinmesi gereken en önemli detay saç ekimi sonrası gözle görülebilir bir sonuç için ortalama 6 ay beklenmesi gerektiğidir. Bu süre kişiden kişiye değişkenlik gösterse de genel olarak ekilen saçların yeniden uzaması için ortalama minimumda 4 aylık bir zamana ihtiyaç vardır.